Bingobonusar på nätet

Bingobonusar tycks dyka upp överallt på nätet, men hur funkar de egentligen?

Om du gör en insättning på en bingosajt så kommer du att erhålla en extra summa pengar som transfereras till ditt spelkonto. Hur stor denna summa blir varierar från sajt till sajt och kan också vara beroende av hur stor din första insättning är. Vissa bingosajter ger dig 100% på din första insättning upp till ett visst belopp. Det innebär att om du sätter in 200 kronor så får du totalt 400 kronor att spela för. Du får helt enkelt extra pengar att spela för och därmed fler spelmöjligheter. Oftast får du bara bonus på din första insättningen, men det kan även hända att du kan få bonus på såväl dina andra som din tredje insättning av egna pengar. Reglerna varierar kraftigt. Du kan även få så kallad gratis bonus, det vill säga en form av bonus som du får bara genom att registrera dig på en sajt utan krav på insättning. Det är vanligt att du erhåller 50 kronor att spela för.

Bonusen är viktigt för dig som spelar nätbingo för första gången, men du bör inte låta den styra ditt val av bingosajt fullt ut. Andra faktorer är egentligen viktigare; sajtens säkerhet, svenskspråkighet och svensk support, vinstutbetalningsprocent och liknande. Kolla runt bland olika virtuella bingohallar och jämför innan du gör ditt val av sajt. Se efter vilken typ av sajt som bäst passar dina önskemål.

Tyvärr är det inte så att du kan plocka ut din bonus rakt i handen. Det hade varit lite för bra för att vara sant helt enkelt. Du måste omsätta bonusen i spel ett visst antal gånger innan du kan plocka ut några pengar. Antalet gånger varierar från sajt till sajt, men exempelvis 3 gånger är ganska vanligt. Bingohallen vill ha bevis för att du är en seriös kund som inte bara är ute efter att kamma hem bonusen, utan också har ett intresse för de bingospel som de erbjuder. Inte så konstigt, egentligen. Vinner du pengar med hjälp av din bonus så tillfaller pengarna självfallet dig, precis som de skulle ha gjort om du spelade för ”egna” pengar. De flesta seriösa bingoaktörer på markanden ger idag någon form av bonus till nya kunder. Se det som en bra extra möjlighet att kunna spela lite extra.